Eigen ervaring als HR-werkstudent

Van januari tot en met december 2023 ben ik als HR-werkstudent actief geweest bij Fender HR advies. Rond oktober 2022 zag ik de vacature voorbijkomen op LinkedIn. Ik was niet bekend met de organisatie, maar de vacature sprak mij aan. Ik zag dit als een mooie kans om werkervaring op te doen. Het sollicitatieproces was laagdrempelig. Mijn eerste kennismakingsgesprek was met twee HR-consultants. Het was een prettig gesprek waarin ik hen en zij mij beter leerden kennen. Daarna werd er een gesprek met Jolanda Wessel ingepland. Kort daarna werd ik gebeld dat ik het was geworden. Het sollicitatiegesprek heb ik als fijn en laagdrempelig ervaren.

Mijn tijd bij Fender HR advies was aangenaam, leerzaam en gezellig. In de twaalf maanden dat ik werkzaam ben geweest heb ik mogen proeven van het HR vak. Ik was voornamelijk werkzaam op ons kantoor in Rotterdam. De andere consultants werkten op kantoor, vanuit huis of op opdracht. Toch kwamen we regelmatig bij elkaar voor een teamdag. Dit versterkte de band tussen ons. Deze teamdagen dienden ook als momenten om ervaringen met elkaar te delen, waardoor iedereen leerde van elkaar. Ik voelde mij direct onderdeel van het team. Iedereen was behulpzaam en stond ervoor open om hun kennis met mij te delen. Daarnaast kon mijn opleiding een prioriteit blijven. Als ik meer tijd nodig had voor mijn studie, kon ik altijd vrij vragen. Ik heb veel samengewerkt met Jolanda Wessel op ons kantoor in het HNK. Van haar leerde ik veel over het HR-vak. Ik mocht ook bepaalde werkzaamheden overnemen. Dit gebeurde altijd onder begeleiding van iemand anders. Een greep uit de werkzaamheden die ik heb uitgevoerd: 

  • Samen met een HR-consultant de sociale media beheren; 
  • 
blogs schrijven over relevante HR -ontwikkelingen en -trends; 
  • 
mutaties verwerken; 
  • het uitzoeken en aanvragen van ouderschapsverlof; 

  • opstellen van diverse arbeidsovereenkomsten; 
  • 
samen met een HR-consultant een workshop over gedragsvormen opzetten.

Mijn tijd bij Fender HR advies heb ik zodanig leuk gevonden, dat ik besloten heb na mijn afstuderen terug te komen. Per 1 juli 2024 ben ik dan ook in dienst bij Fender HR advies als HR-consultant. Ik kijk ernaar uit nog meer kennis op te doen van ons vak. Daarnaast lijkt het mij leuk een andere student de kansen te bieden die ik heb gekregen! Klik hier voor een link naar de vacature voor HR-werkstudent.

Enthousiast geworden of heb je vragen naar aanleiding van mijn verhaal? Stuur een mail met je contactgegevens (telefoonnummer en eventueel een cv) naar rosalie@fenderhradvies.nl Of neem contact op met Rosalie van Ooijen via 06-21873363 (telefonisch, of via WhatsApp).

Ander nieuws