Vakantietijd: Een zomerbriesje voor HR!

De zomer is aangebroken, alhoewel we daar in Nederland qua weer niet altijd wat van merken… Voor de meeste organisaties is dit een periode waarin veel medewerkers op hun welverdiende vakanties gaan, en jijzelf wellicht ook. Op de HR-afdeling merk je vaak dat er een rustigere periode aanbreekt. Het is de perfecte gelegenheid om even op adem te komen en eindelijk (in alle rust) aan die klusjes en projecten te werken die anders blijven liggen. Hier zijn vier tips om de vakantietijd optimaal te benutten.

1. Wat een rust.
Met collega’s die op vakantie zijn, is het kantoor vaak een stuk rustiger. Dit is het ideale moment om die lange to-do-lijst aan te pakken. Heb je altijd al die stapel papieren willen digitaliseren of het onboardingproces willen verbeteren? Dit is je kans! Gebruik de tijd om je te focussen op verbeterprojecten die het hele jaar door blijven liggen.

2. Opleiding en ontwikkeling.
Gebruik de rustige periode om jezelf en je team te ontwikkelen. Volg een onlinecursus, organiseer een interne training of lees dat ene boek over innovatieve HR-strategieën. Zo kom je na de zomer terug met nieuwe kennis en ideeën.

3. Reflecteer en plan.
Nu je wat meer tijd hebt, is het een goed moment om terug te blikken op het afgelopen halfjaar en vooruit te kijken. Welke HR-initiatieven waren succesvol? Wat kan beter? Maak een plan voor de rest van het jaar en stel nieuwe doelen.

4. Haal de zomer op kantoor
Superfijn dat iedereen op vakantie gaat, maar hoe zit het met de hardwerkende achterblijvers? Die mogen best in het zonnetje gezet worden. Organiseer een leuke kantoor barbecue, deel ijsjes uit of tover de kantine om in een zomers thema. Dit zijn geweldige manieren om de teamspirit hoog te houden en tegelijkertijd te genieten van het mooie weer.

Vakantietijd hoeft voor HR-professionals zeker geen saaie tijd te zijn. Integendeel, het is een periode vol mogelijkheden en een kans om met frisse energie het najaar in te gaan. Dus pak een verfrissend drankje, geniet van de zomerse vibes en maak er een productieve en plezierige tijd van. 

Ander nieuws